Разбери повече за кредитната оценка

Назад

Безплатна кредитна оценка с нашата платформа Scorify

Безплатна кредитна оценка с нашата платформа Scorify

Безплатна кредитна оценка с нашата платформа Scorify

Оценка на кредитния риск или кредитната оценка е важен показател, отговарящ за Вашата кредитоспособност. Оценката се определя по скалата от 1 до 1000, като колкото по-висока е стойността й, толкова по-голям шанс имате да бъдете одобрени за кредит за желаната от Вас сума и да получите оферта за кредит от заемодателите. 

С други думи, кредиторите решават каква сума и при какви условия са склонни да Ви отпуснат спрямо това какъв е кредитният Ви рейтинг. 

Вашият кредитен рейтинг зависи предимно от кредитната история, която имате. Тя е сбор от различни фактори: брой открити сметки, общо ниво на дълга, история на погасяването му, демографски характеристики и други.

Какво представлява Вашата лична кредитна оценка?

Безплатна кредитна оценка е тази оценка, която е кратка, т.е. непълна. Това означава, че информацията, която получавате при определяне кратката кредитна оценка е вярна, но не е направена на базата на пълен анализ на финансовото състояние. Този вид рейтинг се нарича още и персонална кредитна оценка и се прави въз основа на декларирани от Вас данни. 

През платформата на Scorify можете да получите напълно безплатно оценка за Вашата кредитоспособност, като попълните необходимата информация от основни данни. Можете да бъдете спокойни, защото данните ви ще се съхраняват на защитени сървъри и ще бъдат използвани единствено за формиране на Вашата кредитна оценка.

Съветваме Ви да попълвате данните си вярно и искрено, за да получите възможно най-точната лична кредитна оценка. Ако все пак възнамерявате да кандидатствате за кредит за по-голяма сума и по-голям период, Ви препоръчваме да заявите пълна Scorify оценка, тъй като така ще получите информация за кредитния си рейтинг въз основа на всички възможни фактори. 

Как се формира Вашата кратка Scorify оценка?

  1. Попълване на основни данни

Първото нещо, което трябва да направите, е от платформата ни да изберете бутонА Кратка Scorify оценка. Тази услуга е абсолютно безплатна. 

  1. Следва да отговорите на 13 въпроса, за да изготвим Вашата персонална кредитна оценка. Трябва да дадете информация за Вашите имена, дата на раждане, градът, в който живеете, и други характеристики.  

За попълването на необходимите данни ще са Ви необходими около 5 минути. Оценката се формира въз основа на събраната статистическа информация за други хора със сходни характеристики, които са се регистрирали в нашата платформа. Стойността на оценката ще Ви даде представа каква е вероятността да получите оферта от заемодателите. 

Ако попълните информация за Вашия имейл адрес, ще получите 10% отстъпка от цената на всички планове за пълна кредитна оценка.

  1. Получаване на резултат за Вашата лична кредитна оценка

След попълване на задължителните полета, ще получите своя персонален резултат. В него ще получите информация колко е стойността на кредитната Ви оценка от 1 до 1000 и ще можете да видите спрямо нашата скала, доколко тази стойност е висока. Също така ще получите информация какъв е резултатът Ви спрямо другите потребители в сайта ни. Ще разберете дали имате шанс да бъдете одобрени за кредит и за какъв кредит можете да кандидатствате. 

Защо да изберете пълна Scorify оценка?

Ако искате да получите още по-точна информация за кредитния Ви рейтинг, Ви съветваме да изберете услугата пълна Scorify оценка. Тя би Ви била особено полезна, ако искате да кандидатствате за по-голям заем и по-дълъг период. Tази услуга Ви дава по-пълна и ясна представа за състоянието на кредитния Ви профил, тъй като за формирането й се прави проверка в допълнителни, официални източници на информация и ЦКР. Освен това ще научите и как бихте могли да подобрите своя кредитен рейтинг. 

Още